Obsežna iskalna akcija

FOTO: Ko se je mama zjutraj zbudila, štiriletne Cleo ni bilo več v šotoru

S.R.
19. 10. 2021, 08.08
Posodobljeno: 19. 10. 2021, 08.12
Deli članek:

Avstralska policija mrzlično išče pogrešano štiriletnico. Nad dogajanjem so »resno zaskrbljeni.«

Western Australia Police Force
Cleo Smith pogrešajo od petka.

Štiriletna Cleo Smith je pogrešana od petka. Takrat je zaspala v šotoru na območju odročnega obalnega kampa Quobba Blowholes na skrajnem zahodu Avstralije in približno 900 kilometrov severno od Pertha. Starša sta jo nazadnje videla ob približno 1.30 uri, ko je spala v skupnem šotoru, ko pa se je njena mama naslednjega jutra zbudila, malčice ni bilo več v njem. Z njo je izginila tudi njena spalna vreča. Začela se je obsežna iskalna akcija, organi pregona pa so štiriletnico iskali tudi s helikopterjem. Vsi napori so bili zaman, zato se je policija v ponedeljek za informacije obrnila tudi na javnost in zlasti morebitne takratne goste kampa.

Kot so pojasnili policisti, bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da deklico najdejo. Glede samih informacij, ali imajo kakšne sledi oziroma sume, kaj bi se lahko s Cleo zgodilo, so bili sicer skopi. Cleo se je skupaj s starši na območje, ki je znano po lagunah in morskih jamah, odpravila na družinski izlet ob koncu tedna. Policisti so včeraj prečesavali neobljudene peščene plaže in okoliško podrastje, preiskali so tudi nekaj tamkajšnjih barak, v manjši meri pa tudi morje, a zaenkrat brez uspeha. V preteklih dneh je bila iskalna akcija sicer večinoma usmerjena v morje, a so zdaj svojo pozornost preusmerili proti kopnem. Policistom naj bi se danes pridružila tudi konjenica.

Policija je spregovorila tudi z njenim biološkim očetom, ki prebiva v Perthu. Tudi sam je nad dogajanjem močno zaskrbljen, a mu po navedbah avstralskih medijev nekaj upanja vliva velik odziv javnosti, ki za malo Cleo opreza tudi v okoliških krajih. Tako so v enem od bližnjih krajev pročelja trgovin prelepili z njenimi fotografijami. Policija je območje kampa sicer v celoti zaprla, območje pa obravnava kot potencialen kraj zločina. Na dogajanjem so po lastnih navedbah»resno zaskrbljeni.«