Ameriški nepremičninski mogotec, o katerem so posneli dokumentarno serijo Prekletnik: Življenje in zločini Roberta Dursta, je bil obsojen na doživljenjsko zaporno kazen.

Umoril prijateljico

Losangeleško sodišče je Roberta Dursta spoznalo krivega umora Susan Berman. Umoril naj bi jo, da z roko zakona ne bi več govorila o izginotju njegove žene. Takrat 55-letna Bermanova je bila leta 2000 najdena s strelno rano v glavi v njenem domu v soseski Beverly Hills. A to najverjetneje ni njegov edini umor.

robert-durst
Profimedia
Robert Durst

Med sojenjem je bilo mogoče slišati, da je 78-letnik narcisoidni psihopat; Durst je sicer zanikal, da je umoril svojo prijateljico. Kakorkoli že, Durst bo najverjetneje umrl za rešetkami. Možnosti pogojnega izpusta namreč ni.

Bermanova, avtorica kriminalk in hčerka lasvegaškega mafijca, je bila Durstova predstavnica za stike z javnostmi, ko je v primeru ženinega izginotja postal osumljenec.

Še dva umora

Durstova žena Kathleen McCormack, študentka medicine, je izginila leta 1982.

robert-durst
Profimedia
Robert Durst

Tretji umor, ki ga pripisujejo Durstu, je umor starejšega soseda Morrisa Blacka, ki je leta 2001 ugotovil Durstovo identiteto, ko se je med skrivanjem v Teksasu izdajal za nemo žensko. Durstu se je v tem primeru uspelo izogniti kazni, saj se je uspešno zagovarjal, da je Blacka, preden ga je razkosal, pokončal v samoobrambi.

Mogotec

Durst je odtujen član ene najmočnejših in najbogatejših newyorških nepremičninskih dinastij. Njegov brat Douglas Durst, ki je pričal proti njemu, je dejal: »Rad bi me umoril.«

robert-durst
Profimedia
Robert Durst

Obsojenega je mogoče na koncu omenjene serije slišati, kako si zamomlja: »Kaj hudiča sem naredil? Pobil vse, seveda.«