Dva dni sama v Šumavi

Izgubljena Julija je ponoči videla lisico in divjo svinjo

G.G.
13. 10. 2021, 19.58
Posodobljeno: 13. 10. 2021, 20.02
Deli članek:

Kako je 8-letna Julija dva dni preživela v gozdu pod hribom Čerchov na bavarsko-češki meji? Ponoči je bilo hladno, bril je veter, dopoldne se je vlekla megla, deklica pa je bila sama.

Profimedia
V skupni nemško-češki iskalni akciji je sodelovalo skoraj 1000 ljudi.

Krimi Plzen
Julia je bila od nedelje popoldne izgubljena v gozdu.

Poročali smo, da je bila družina iz Berlina v nedeljo na izletu v gozdu v bližini Domažlic na Češkem. Med igro je Julia zatavala in proti večeru se je začela velika iskalna akcija. Šele v torek zgodaj popoldan, po 45 urah od izginotja, jo je v visoki travi na jasi našel gozdar Martin Semecky. Vsi so si oddahnili, starša sta bila presrečna.

Julio so najprej pregledali češki zdravniki, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico v nemško mesto Cham. Deklica sploh ni bila poškodovana, lačna, žejna in zelo utrujena, tudi podhlajena, to že, na nogi pa je imela le eno prasko. Danes se je že vrnila v naročje staršev.

Kaj je znanega o njenem gibanju od izginotja? Prehodila je kar veliko kilometrov, verjetno večkrat skoraj po istem območju. Policija je sporočila, da si je ponoči našla zavetje kar v visoki travi. Ker se je bala teme, je bila skoraj negibna. Predstavnik policije za stike z javnostmi iz okrožja Zgornje Pfalško Florian Beck je dejal, da jim je povedala, da je videla različne živali, srno, lisico in tudi divjo svinjo. Čez dan pa ni stala križem rok. Iskala je stezo, ki bi jo pripeljala nazaj do kraja, kjer se je ločila od staršev, ali do katerekoli vasi v okolici. Vendar ji ni uspelo. Na srečo jo je našel gozdar.