Ugasnilo življenje

VIDEO: Hčerka Putinovega mentorja v hudi prometni nesreči: sedla v drugi avtomobil in ...

J.P.
11. 10. 2021, 09.17
Posodobljeno: 11. 10. 2021, 09.29
Deli članek:

Njen avtomobil je drvel s preveliko hitrostjo. Počilo je med prehitevanjem.

Profimedia
Ksenija Sobčak

V sobotnem čelnem trčenju v ruskem Sočiju je umrla vsaj ena oseba. A bolj kot zaradi smrti se novica širi zaradi vpletenosti Ksenije Sobčak, ruske novinarke in nekdanje predsedniške kandidatke.

Sobčakovo in njena sodelavca je po gorski poti iz Krasne Poljane proti letališču v Sočiju prevažal najeti mercedes S500. Voznik le-tega, s katerim Sobčakova ni povezana, je prehiteval avtobus, pri čemer je zapeljal na nasprotni vozni pas in z veliko hitrostjo trčil v nasproti vozeči volkswagen polo. V njem so bile tri osebe: 35-letna potnica je na kraju umrla, voznika in drugo 29-letno potnico pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Mercedes je po trčenju odbilo v avtobus z 10 potniki, ki pa so jo odnesli brez poškodb.

Niti voznik mercedesa niti potniki na kraju niso poiskali zdravniške pomoči. Ruski mediji nadalje poročajo, da niso bili oni tisti, ki so poklicali reševalce. Sobčakova se je po nesreči presedla v drugi avtomobil in nadaljevala z vožnjo proti letališču, od koder je poletela proti Moskvi.

Profimedia
Ksenija Sobčak

Včeraj je nato na družabnih omrežjih potrdila, da je bila vpletena v prometno nesrečo. 39-letnica naj bi v trčenju izgubila zavest, pozneje pa naj bi ji diagnosticirali pretres možganov in več notranjih oteklin. Da se ji je tako mudilo iz Sočija, naj bi bil razlog njen sin. Poudarila je, da voznika ni nagovarjala k prehitri vožnji, sicer pa je bila sredi videoklica, ko je počilo. Tudi prehitevanje naj bi bila voznikova odločitev. Po njenih besedah naj bi reševalce poklical njen menedžer.

Voznik mercedesa Oleg Tsoj je breme krivde prevzel na svoja ramena. Prehitro je vozil na lastno pobudo, v isti maniri je tudi prehiteval. Svoje potnice sicer ni prepoznal.

Iz bolnišnice se je oglasil tudi voznik pola, ki je potnikom drugega avtomobila očital, da niso pristopili k razbitinam njihovega; rešilca naj bi poklicali drugi udeleženci v prometu.

Preiskava prometne nesreče sicer še poteka.

Sobčakova je hčerka Anatolija Sobčaka, nekdanjega župana Sankt Peterburga, čigar namestnik in desna roka je v 90. letih prejšnjega stoletja bil sedanji ruski predsednik Vladimir Putin. Nad svojim mentorjem, ki je umrl leta 2000, nikoli ni skrival navdušenja.

Sobčakova je svojo "kariero" začela kot "ruska Paris Hilton", iz sveta resničnostnih šovov pa je našla pot v novinarske vode. Leta 2018 je na predsedniških volitvah zasedla četrto mesto – dobila je 1,7 odstotka glasov.