Francozi so tekmo bolje začeli, toda po njihovem uvodnem pritisku so Belgijci najprej vzpostavili ravnotežje, kmalu zatem pa tudi prevzeli pobudo. Stoodstotnih priložnosti sicer ni bilo, so pa Belgijci zaključili dve odlični posamični akciji. Yannick Carrasco je v 37. minuti lepo prodrl v kazenski prostor, po preigravanju sprožil strel, žoga je ob bližnji vratnici vratarja Huga Llorisa končala v mreži.

Le tri minute pozneje je Kevin De Bruyne podal žogo v prazni prostor, videti je bilo, da je Romelu Lukaku v pretežkem položaju, toda njegov močan strel je spet ob prvi vratnici vendarle zadel cilj.

Belgija je bila v lepi prednosti, toda Francozi se niso predali. Na začetku druga dela so izvedli pritisk, ki je obrodil sadove. Najprej Antoine Griezmann ni izkoristil lepe priložnosti, Karim Benzema pa je bil v 62. minuti natančnejši. V svojem prepoznavnem slogu se je obkrožen s štirimi tekmeci odlično znašel v kazenskem prostoru in strelom iz obrata premagal Thibauta Courtuisa.

Vratar Real Madrida je moral po žogo v mrežo tudi v 69. minuti. Jan Vertonghen je v kazenskem prostoru brcnil Griezmanna, sodnik je dosodil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Kylian Mbappe.

De Bruyne je v 74. minuti močno streljal, Lloris se je izkazal, tudi Courtuis je imel še nekaj dela, Lukaku pa je za Belgijo v 87. minuti tudi dosegel gol, a iz nedovoljenega položaja.

Paul Pogba je dve minuti pozneje s prostega strela zadel stičišče vratnice in prečke, le nekaj trenutkov pozneje pa je za poln in povsem zaslužen preobrat z natančnejšim strelom poskrbel Theo Hernandez.