Jutranja drama

FOTO: Del Zagreba pod vodo, na ulici zeva »krater« ...

R.T.
26. 9. 2021, 10.30
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 10.39
Deli članek:

Drama v zagrebški četrti Trešnjevka se je za prebivalce začela malo pred 6. uro, ko so se prebudili v poplavljene domove.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V Zagrebu so že od zgodnjih jutranjih ur na delu gasilci in komunalne službe, ki domačinom pomagajo iz poplavljenih prostorov izčrpati vodo. Zaradi počene vodovodne cevi na Selski cesti je poplavilo velik del ene najprometnejših cest v mestu ter nekatere sosednje ulice v četrti Trešnjevka, kjer je po poročanu hrvaških medijev poplavilo tudi prostore lokalnega nogometnega kluba.

Zaradi velike škode je danes Selška cesta zaprta, saj je poškodovan asfalt in bo domnevno potrebna resnejša sanacija z večjimi posegi. Poročajo tudi o »kraterju« na ulici, kjer je počila cev, kar naj bi se po navedbah nekaterih očividcev zgodilo že ob približno 2. uri ponoči, pristojne službe pa so ta del vodovoda zaprle šele več ur pozneje. Plavilo je več stanovanj, hiš in kleti, kot je razvidno s spodnjih fotografij portala zagrebancija.com, so se pristojne službe že lotile sanacije Selske ceste in epicentra nezgode, kjer je zeval »krater.«