Drama v Avstriji

Na pokopališču ga je pričakala tarantela

R.T.
26. 9. 2021, 08.38
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 16.22
Deli članek:

Na enem od avstrijskih pokopališč je v petek za nekaj, a ne prav veliko drame poskrbel za dlan velik pajek.

Profimedia
Brachypelma emilia ali mehiška rdečenoga tarantela (fotografija je simbolična).

Šlo je za kosmatinca s štirimi pari nog, ki se je ugnezdil na kupu organskih odpadkov, kamor obiskovalci pokopališča odnašajo pokošeno travo, rože in drugo rastje, ki ga ne želijo videti na grobu pokojnega. Drama se je odvila na pokopališču v avstrijskem kraju Ansfelden, ki se nahaja južno od Linza.

Eksotična kosmata žival je na pokopališču presenetila nič hudega slutečega obiskovalca, ki se je od groba polnih rok namenil proti odlagališču. Ob prizoru je nemudoma poklical policijo, ki si je nato prizorišče ogledala z varne razdalje. Eden od pogumnejših miličnikov je nato pograbil vedro in ga položil na žival, da ne bi pobegnila. Zagatno situacijo je nato rešilo lokalno društvo za zaščito živali.

Kot je po poročanju avstrijskih medijev pojasnil prvi mož društva Wilhelm »Willi« Schnebel, si je na pokopališču dom našel kot dlan velik pajek vrste Brachypelma emilia, mehiška rdečenoga tarantela, sicer značilna predvsem za države Srednje Amerike, ki pa je hkrati priljubljen izbor za hišnega ljubljenčka. »Na splošno je bila dobro pitana in ni bila agresivna,« je dejal ter dodal, da jo je najverjetneje nekdo namerno ali nenamerno odložil na pokopališču. Pojasnil je še, da potrebuje veliko toplote in da so avstrijske noči trenutno zanjo premrzle. Njen ugriz je po njegovih navedbah izredno boleč, a za odraslega človeka nenevaren. Pospravil jo je v posebno posodo in jo odpeljal v zavetišče, kjer bo 60 dni čakala na svojega lastnika. Če se ta v tem času ne bo javil, bo zanjo skrbelo zavetišče.