Vesela novica

Znano, v kakšnem stanju je nogometna legenda Pele

S.R./STA
14. 9. 2021, 07.35
Posodobljeno: 14. 9. 2021, 07.39
Deli članek:

Pele, eden najboljših, če ne najboljši nogometni igralec v zgodovini, okreva naj bi kmalu zapustil oddelek intenzivne nege v Sao Paulu.

Profimedia
Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

Da legendarni brazilski nogometaš Pele po operaciji zaradi suma na črevesni tumor okreva tako dobro, da bo lahko kmalu zapustil oddelek intenzivne nege, je napovedala ena od njegovih hčera Kely Nascimento. Ta je prek Instagrama ob fotografiji nasmejane legende v portugalskem in angleškem jeziku javila veselo novico o zdravstvenem stanju 80-letnika.

"Po operaciji okreva zelo dobro, ne čuti bolečin in je dobre volje. Jezi ga le, da ta čas je le 'želejasto' hrano, a bo vztrajal!," je zapisala Nascimentova. "Čez dan ali dva se bo preselil v običajno sobo in nato odšel domov," je veselo novico za mnoge ljubitelje nogometa po svetu še sporočila Pelejeva hči in dodala, da je njen oče "močan in trmast in bo s podporo in skrbjo briljantne ekipe v bolnišnici Albert Einstein ter z vso ljubeznijo, energijo in svetlobo, ki jih pošilja svet, to premagal".

"Želela sem se iz srca zahvaliti za vsa ljubeča, skrbna besedila v znak podpore, zasebna in elektronska sporočila, ki ste mi jih poslali. Na mnoge nisem imela priložnosti odgovoriti, vendar sem jih prebrala in čutim vašo podporo," je dodala.

V zadnjih novicah iz bolnišnice glede Pelejevega zdravstvenega stanja so v petek zdravniki sicer zapisali, da Edson Arantes do Nascimento okreva "zadovoljivo, se dejavno pogovarja ter kaže vitalne znake v normalnih mejah."

Peleju so domnevni tumor odkrili med rutinskim zdravniškim pregledom v bolnišnici Albert Einstein, kjer je Brazilec na zdravljenju vse od 31. avgusta.