Justin Trudeau

VIDEO: Proti kanadskemu premierju poletelo kamenje

J.P.
7. 9. 2021, 16.14
Posodobljeno: 7. 9. 2021, 16.19
Deli članek:

Na enem od postankov svoje predvolilne kampanje je bil tarča protestnikov.

Profimedia
Justin Trudeau

Kanadski premier Justin Trudeau se je v ponedeljek iz pivovarne vračal na svoj avtobus, ko je proti njemu poletelo kamenje. Po incidentu v ontarijskem Londonu je novinarjem na krovu letala dejal, da je bil zadet v ramo. Kamenje naj bi zadelo še dva člana njegovega spremstva, ki pa sta jo tudi odnesla brez poškodb.

Kanada ima sicer eno najvišjih ravni precepljenosti proti covidu-19 na svetu. Doslej je bilo v celoti cepljenih že 68 odstotkov prebivalcev.

Trudeau je sredi avgusta v upanju osvojitve absolutne večine za svojo levosredinsko Liberalno stranko sklical predčasne volitve, ki bodo 20. septembra. A njegovo kampanjo so že večkrat zmotili protesti proti uvajanju obveznega cepljenja proti covidu-19 in drugim omejitvam, poroča STA.

Trudeaujevi načrti za uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 so postali eno glavnih vprašanj pred volitvami. Vlada je minuli mesec naznanila, da se bodo morali do konca oktobra cepiti vsi javni uslužbenci, sicer jim grozi izguba službe. Za uporabo komercialnih letalskih povezav, vlakov med provincami in za križarjenja bo prav tako obvezno cepljenje.