Pismo

Trump Orbanu: “Ponosen sem nate”

B.K.
1. 9. 2021, 09.19
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 09.19
Deli članek:

Madžarski premier je od nekdanjega predsednika ZDA dobil pismo s prijazno vsebino.

Profimedia
Viktor Orban na obisku pri Donaldu Trumpu v Beli hiši leta 2019.

Madžarski premier Viktor Orban je objavil pismo, ki mu ga je poslal nekdanji predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump. Vsebina pisma je prijazna in topla, v njem pa se Američan Madžaru zahvaljuje za prijateljstvo.

“Hvala za tvoje krasno pismo in za velikodušno podporo in spodbudo v imenu madžarskih državljanov,” je zapisal Trump. “Hvaležen sem za tvoje prijateljstvo, in za trajno zavezanost boju za ideale, ki si jih deliva: svobodo, domoljubni ponos in prostost.”

Trump mu na koncu pisma preda še pozdrave Melanie, zaključi pa z: “Naj te blagoslovi Bog in naj še naprej blagoslavja Madžarsko.”

Čisto na koncu pa je, na sicer natisnjenem pismu, s črnim polstenim peresom dopisano: “Odlično si opravil s Tuckerjem (Fox). Ponosen sem nate!”

Trumpov dopis je s tem ciljal na nedavni intervju, ki ga je z orbanom za ameriško konservativno televizijo Fox opravil kontroverzni napovedovalec Tucker Carlson. V pogovoru je Carlson Madžarsko pokazal v zelo pozitivni luči, označil pa jo je za “bolj svobodno” od ZDA.