Zgodilo se je med preganjanjem medveda 2. avgusta. Medved naj bi se potikal po odlagališču odpadkov v vasi Ozernovski na Kamčatki. 55-letni Redkin je ob mraku sam stopil do smetišča in s svojo lovsko puško večkrat ustrelil proti rjavi gmoti, za katero je mislil, da je medved. Zadel pa je 30-letnega domačina, ki je nekaj brskal po smeteh.

30-letnik je prepoznal Redkina, solastnika več velikih podjetij na Kamčatki in do incidenta pomembnega regijskega politika ter člana Združene Rusije, stranke predsednika Rusije Vladimirja Putina. Poškodovanega domačina so odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje zaradi hudih poškodb umrl.

V času streljanja naj bi imel Redkin v krvi kar nekaj alkohola, so poročali lokalni mediji, a tega policisti niso uspeli preveriti.

Redkin bo do sojenja počakal v hišnem priporu. Kakšna bo obtožba, še ni znano, najverjetneje pa mu bodo očitali blažjo varianto kaznivega dejanja uboja, pri kateri jo lahko odnese z dveletno zaporno kaznijo. Redkin stoično pripominja, da bo sprejel kazen, ki mu jo bo prisodilo sodišče.