Čaka na kazen

Ruski bogataš priznal, da je ustrelil človeka, ko je ciljal "medveda"

R.T.
12. 8. 2021, 08.56
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 08.57
Deli članek:

Ruski milijonar Igro Redkin je priznal, da je nenamerno ustrelil človeka.

kamchatka.er.ru
Igor Redkin je po nekaj dneh priznal svoj "lapsus".

Zgodilo se je med preganjanjem medveda 2. avgusta. Medved naj bi se potikal po odlagališču odpadkov v vasi Ozernovski na Kamčatki. 55-letni Redkin je ob mraku sam stopil do smetišča in s svojo lovsko puško večkrat ustrelil proti rjavi gmoti, za katero je mislil, da je medved. Zadel pa je 30-letnega domačina, ki je nekaj brskal po smeteh.

30-letnik je prepoznal Redkina, solastnika več velikih podjetij na Kamčatki in do incidenta pomembnega regijskega politika ter člana Združene Rusije, stranke predsednika Rusije Vladimirja Putina. Poškodovanega domačina so odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje zaradi hudih poškodb umrl.

V času streljanja naj bi imel Redkin v krvi kar nekaj alkohola, so poročali lokalni mediji, a tega policisti niso uspeli preveriti.

Redkin bo do sojenja počakal v hišnem priporu. Kakšna bo obtožba, še ni znano, najverjetneje pa mu bodo očitali blažjo varianto kaznivega dejanja uboja, pri kateri jo lahko odnese z dveletno zaporno kaznijo. Redkin stoično pripominja, da bo sprejel kazen, ki mu jo bo prisodilo sodišče.