Opozorilo?

Po največjem kripto ropu vrnil polovico plena

G.G.
12. 8. 2021, 06.54
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 07.27
Deli članek:

Heker je s kripto platforme Poly Network ukradel za približno 520 milijonov kripto premoženja.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Gre za največjo krajo v zgodovini decentraliziranega finančnega sistema. Toda že včeraj je spletni ropar vrnili skoraj polovico sredstev, okoli 220 milijonov evrov. Poly Network je prejel tri vrste kripto žetonov oziroma valut. Na varnem je spet 2,8 milijonov evrov žetonov znamke Ether, 218 milijonov Binance Smart in slab milijon Polygon. Manjka še za 229 milijonov žetonov Ethra in 71 milijonov žetonov Polygona.

Prebrisani heker je na eni od blockchain platform objavil tudi »avtointervju«, pogovor sam s sabo. Razložil je, da se je za vrnitev žetonov odločil, ker ga »denar ne zanima tako zelo močno«. »Vem, da jih boli, če jih napadeš, ampak je to tudi priložnost, da se nekaj naučijo,« je med drugim zapisal in dodal, da je z napadom želel izpostaviti varnostno luknjo v sistemu platforme Poly Network. Nekateri pa menijo, da se je heker prestrašil pozornosti in dejstva, da ga lahko hitro odkrijejo.

V Poly Network so ob tem objavili podatke o digitalnih denarnicah, ki so jih uporabili hekerji, in pozvali kripto borze, naj zavrnejo žetone, ki bodo prihajali od napadalcev.