Britanski dvor

Najljubši sin britanske kraljice obtožen spolnih napadov in zlorab 17-letnice

Eva Jandl
11. 8. 2021, 21.30
Deli članek:

Britanski dvor se še kar trese od slabih novic, ki jih nikakor ni konec. Zdaj so odvetniki proti princu Andrewu vložili tožbo zaradi spolnih napadov in zlorab.

yt
Virginia Giuffre (38) toži princa Andrewa (61) za nedoločeno vsoto denarja.
Spolne odnose s princem naj bi Virginia Giuffre imela leta 2001 v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih. 

Odvetniki Virginie Giuffre so na zveznem sodišču na Manhattnu v New Yorku vložili civilno tožbo proti britanskemu princu Andrewu zaradi spolnih napadov in zlorab. Virginia je bila takrat stara 17 let, sicer pa je bila tudi ena izmed žrtev zloglasnega Jeffreyja Epsteina, ki je umrl v zaporu avgusta 2019. Princ Andrew je zanikal, da bi imel z njo spolne odnose, medtem ko Giuffrejeva trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Večkrat je ponovila obtožbe na račun Epsteina, njegove sodelavke Ghislaine Maxwell in princa Andrewa. Devetinpetdesetletna Maxwellova je že v zaporu in ji bodo sodili novembra, zvezni tožilci z Mahhattna pa so zaprosili za pogovor s princem Andrewom, ki se sicer na prošnje ne odziva.

Sedemnajstletnico najela za spolne usluge

Giuffrejeva je sporočila, da morajo tudi mogočni in bogati odgovarjati za svoja dejanja ter da upa, da bodo tudi druge žrtve videle, da je možno živeti brez strahu in zahtevati pravico. Spolne odnose s princem naj bi imela leta 2001 v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih, sicer pa naj bi jo Maxwellova najela za spolne usluge Epsteinu in njegovim prijateljem od leta 1999 do 2002.

Profimedia
Princ Andrew z mamo, britansko kraljico Elizabeto II.