"Moja mama je bila odlična ženska"

Osvojila prvo olimpijsko medaljo in dva dni kasneje izgubila mamo

A.S.
4. 8. 2021, 12.47
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 13.53
Deli članek:

Grozen udarec za atletinjo le dva dni po odličnem dosežku.

Profimedia
Clarissa Saunders

Raven Saunders, ameriška tekmovalka v suvanju krogle, je pred dnevi osvojila srebrno olimpijsko medaljo. Pozornost je nato pritegnila z gesto na nedeljski podelitvi medalj. Na odru za zmagovalke je nad glavo dvignila roki in ju prekrižala v obliki črke "X". Kasneje je pojasnila, da gesta pomeni "križišče vseh zatiranih ljudi" ter solidarnost s skupnostjo LGBTQ, temnopoltimi in ljudmi, ki se spopadajo z duševnimi težavami. Mednarodni olimpijski komite je kasneje sporočil, da preiskuje, ali je Saundersova z gesto kršila pravilo, ki prepoveduje proteste ob podelitvi medalj.

Le dva dni zatem, ko si je atletinja okoli vratu nadela prvo olimpijsko medaljo, pa je preminila njena mama Clarissa Saunders"Moja mama je bila odlična ženska in bo večno živela skozi mene," je sporočila atletinja. "Moj angel varuh številka ena. Vedno in za vedno te bom imela rada, " je dodala.

Clarissa je umrla v Orlandu na Floridi, poročata The Post in Courier. Bivala je v Orlandu z drugimi družinami ameriških športnikov.

"To je grozen udarec za Raven in njeno družino," je za časnik povedal dolgoletni trener olimpijke Herbert Johnson.