Združitev

Upokojeni tajvanski general vojsko pozval k udaru in predaji Kitajski

B.K.
3. 8. 2021, 12.41
Posodobljeno: 3. 8. 2021, 12.43
Deli članek:

Tajvanski politiki so zgroženi nad vidoposnetkom, v katerem je upokojeni general vojsko pozval k državnemu udaru in predaji Kitajski.

Youtube
Upokojeni tajvanski general Kao An Kuo.

Upokojeni tajvanski general Kao An Kuo je na spletu objavil video posnetek, v katerem tajvanske oborožene sile poziva k strmoglavljenju tajvanske vlade pod vodstvom Demokratske napredne stranke (DPP).

V posnetku, ki je bil objavljen 7. junija, Kao tajvansko vlado obtožuje blokiranja uvoza cepiv in s tem poglabljanja epidemije, poroča tajvanski portal Taiwan News. Tajvanska vlada je tako po njegovem mnenju kriva za nov izbruh okužb na otoku, saj kleveta proti Ljudski republiki Kitajski in “zlonamerno blokira uvoz njihovih cepiv”.

Kao je prepričan, da bo nadaljevanje politik DPP, ki jih je označil za “neumne”, iz Tajvana napravilo “pekel na Zemlji”. Tajvanske oborožene sile so namreč po skokoviti gospodarski rasti Kitajske, proti njihovi vojski izgubile vojaško premoč, ki so jo še imele v 80. letih prejšnjega stoletja.

Dejal je, da Kitajska komunistična stranka ni več enaka kot v 50. in 60. letih preteklega stoletja in “brate vseh treh vej oboroženih sil” pozval, naj Kitajski izkažejo “zvestobo in podložnost”. S tem bodo “tajvansko ljudstvo rešili pred nemiri. Ko se bo Ljudska republika Kitajska odločila za priključitev Tajvana k Ljudski republiki, se mora tajvanska vojska “odzvati tako, da v enem zamahu strmoglavi goljufivo DPP,” je dejal. Vojska mora po njegovem mnenju prav tako ljudi “razbremeniti strahu pred vojaško oblastjo na Tajvanu in pandemijo koronavirusa”, ter se združiti s pro-kitajskimi skupinami, in tako “zaključiti zgodovinsko in sveto poslanstvo po združitvi Kitajske,” je še povedal.

Videoposnetek je ta teden zaokrožil po tajvanskih družbenih omrežjih in v političnem vrhu izzval val ogorčenja. V četrtek je tako poslanec vladajoče DPP Lai Jui Lung Kaove besede označil za “izdajstvo” in pozval k njegovemu pregonu.