na Tirolskem

Premočeni in v supergah obtičali v soteski in poklicali na pomoč

G.G.
30. 7. 2021, 16.35
Posodobljeno: 30. 7. 2021, 17.55
Deli članek:

Skupina 25 mladih pohodnikov je zablodila v hribovju na Tirolskem.

Bergrettung Hall-Umgebung
Neprimerna oprema za pohod po zahtevnih hribovskih poteh.

Lahkomislelne ekspedicije slabo opremljenih pohodnikov se ne dogajajo le v slovenskih gorah. Včeraj popoldne se je v hribe nad mestom Thaur v bližini avstrijskega Innsbrucka podala skupina 16 do 17 let starih nemških mladeničev in mladenk. Nekaj po 16. uri jih je presenetila nevihta, njihov vodja pa jih je pripeljal v »slepo ulico«. Ko so na nadmorski višini 1200 metrov prečili nek potok v soteski, so se vsi premočeni, večinoma v kratkih majicah in supergah, vdali. Poklicali so gorske reševalce, ki so imeli kar težko delo, da so jih s pomočjo vrvi izvlekli iz soteske, poroča Kronen Zeitung.

Gasilci so premočene in podhlajene pospremili v dolino. Gorski reševalci pa so fanta, ki mu kamen padel na glavo, in dekle, ki so jo preveč dramatični trenutki pahnili v šok, odpeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

In zakaj so jo mahnili po tej zahtevni delno označeni poti, ki jo poznajo le domačini? Vodja gorskih reševalcev Hall-Umgebung Christian Mauracher je povprašal vodjo skupine, ta pa je dejal, da je našel pot na neki aplikaciji na internetu.