Velika Britanija

Delta različica še naprej upada, tudi po ukinitvi ukrepov

G.G./STA
27. 7. 2021, 06.26
Posodobljeno: 27. 7. 2021, 06.38
Deli članek:

Evropske države pogledujejo proti Veliki Britaniji, kjer so pred dobrim tednom kljub porastu okužb z delta različico koronavirusa odpravili večino korona ukrepov.

Profimedia
Življenje v Angliji se vrača v stare tirnice.
Na Otoku je v ponedeljek poleg tega umrlo 14 covidnih bolnikov, kar je najmanj od 12. julija. Hkrati je v zadnjih sedmih dneh umrlo skupno 445 covidnih bolnikov, kar je za 50 odstotkov več kot teden prej. 

V Veliki Britaniji so v nedeljo potrdili 29.173 novih okužb s koronavirusom, v ponedeljek 24.950. Skupno število novih okužb v minulem tednu je za petino manjše kot teden prej ali z drugimi besedami, zabeležili so najmanj novih okužb po 4. juliju.

Razmere v Veliki Britaniji pozorno spremljajo tako zdravstveni strokovnjaki kot finančne ustanove, saj so v državi 19. julija ukinili skoraj vse protikornske ukrepe in to kmalu zatem, ko so v državi zabeležili največje število covidnih bolnikov od sredine januarja.

Pojavile so se ocene, da je nedavni porast števila novih okužb, ki je posledica širjenja bolj nalezljive delta različice koronavirusa, že prešel vrhunec. Na Otoku število novih okužb pada že šesti dan zapored.

V Združenem kraljestvu je en odmerek cepiva doslej prejelo približno 46,6 milijona ljudi, v celoti cepljenih pa je 37,3 milijona ljudi, kar predstavlja 70,5 odstotka odraslega prebivalstva.