Šampion

Pogačar: "Kronometer je šel hitro mimo, saj sem imel toliko podpore ob progi"

R.T.
18. 7. 2021, 14.56
Posodobljeno: 18. 7. 2021, 15.14
Deli članek:

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je na včerajšnjem kronometru osvojil osmi čas in praktično postal skupni zmagovalec dirke po Franciji. Danes mora le še dokončati slovesno etapo.

Profimedia
Tadej Pogačar

Tadej Pogačar je izrazil zadovoljstvo z včerajšnjo etapo, kljub temu, da jo je končal na 8. mestu. "Bil sem zelo vesel, ko sem prečkal ciljno črto," je dejal v izjavi po tekmi. "Kronometer je šel hitro mimo, saj sem imel toliko podpore ob progi. Vsak kilometer sem užival, čeprav sem trpel, ker je bilo zelo vroče. Dal sem vse od sebe, bil sem pripravljen, a nisem imel prave moči v nogah. Vseeno sem zadovoljen z dosežkom."

Pogačar se mora za potrditev druge zaporedne zmage na dirki po Franciji danes le še pripeljatido Elizejskih poljan v Parizu. Dobrih 108 kilometrov dolga Slovesna etapa se bo začela ob 17.uri.

22-letni Tadej Pogačar se je rodil v vasi Klanec pri Komendi, v šestčlanski družini. S kolesarjenjem je začel pri devetih letih, prvič  pa je tekmoval aprila leta 2008 na Trsteniku pri Kranju. Na prvi dirki je sicer v cilj prišel kot zadnji, a je bil takrat leto dni mlajši od vseh udeležencev. Kljub mladosti je v svoji kratki profesionalni karieri nanizal že 23 zmag, osvojil tretje mesto na Vuelti lani pa zmagal na najtežji dirki na svetu, Tour de France. Letos mu je uspeh uspelo ponoviti.