pct pogoj

FOTO: Na Exitu desettisoče Evropejcev, med njimi tudi Slovenci. Srbski epidemiolog: Četrti val se je že začel

R.T.
12. 7. 2021, 11.17
Posodobljeno: 12. 7. 2021, 11.19
Deli članek:

Imetnikom vstopnic je bil na voljo tudi hitri antigenski test.

Reuters
Festival Exit v Novem Sadu.

Srbski festival Exit, ki je bil med četrtkom in nedeljo v Novem Sadu, je na noč privabil 40.000 obiskovalcev, so sporočili organizatorji. Desettisoče Evropejcev - sodeč po družbenih omrežjih med njimi tudi Slovenci - se je tako zabavalo v sloviti Petrovaradinski trdnjavi nad reko Donavo. Glasbo sta med drugim vrtela David Guetta in Nina Kraviz. Na spletni strani festivala na programu denimo še našteti Amelie Lens, DJ Snake, Hladno pivo, Sabaton, Robin Schulz in Laibach.

Zaradi pandemije so obiskovalci morali dokazati, da so bili cepljeni, da so covid-19 preboleli ali pa s seboj imeli negativen izvid po testiranju za virus. Imetnikom vstopnic je bil na voljo tudi hitri antigenski test, je povzela STA.

Reuters
Festival Exit v Novem Sadu.

Reuters
Imetnikom vstopnic je bil na voljo tudi hitri antigenski test.

Srbski epidemiolog o začetku četrtega vala

Vodilni srbski epidemiolog Predrag Kon je medtem opozoril, da se je četrti val koronavirusa, čeprav so ga pričakovali jeseni, v Srbiji tako rekoč že začel; vprašanje je le, kako intenziven je in koliko časa bo trajal, je dejal"Bolj sproščeno kot se bomo vedli, hitrejši bo vzpon. Tako bo število novih primerov okužbe hitreje naraščalo. V tem primeru plato pričakujem čez šest tednov, val bo trajal dlje, saj se krivulja nekaj časa spušča", je dodal Kon.

Srbski epidemiolog je sicer povedal, da v poletnih mesecih kljub temu najverjetneje ne bo prišlo do zaostrovanja ukrepov, povzema Hina.  "Tega ni moč omejevati, ljudje si želijo zabave, glasbe, tu je tudi eksistencialna stiska. Morali bomo slediti in videti posledice, vsak množični dogodek je tveganje, za necepljene je nesprejemljiv, zanje je 30-krat večje tveganje. Podobno je pri porokah in drugih zabavah po vsej Srbiji, "je zaključil.

Reuters
Festival Exit v Novem Sadu.

Reuters
Festival Exit v Novem Sadu.