Srečen konec iskalne akcije

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v gozdu pod cesto

R.T.
23. 6. 2021, 21.22
Posodobljeno: 24. 6. 2021, 12.29
Deli članek:

Malčka Nicolo Tanturlija, ki je izginil v noči na torek, je v sredo našel novinar, ki je na terenu delal reportažo o iskalni akciji.

Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico
Reševanje malega Tanturlija.

V majhnem kraju Palazzuolo sul Senio severovzhodno od Firenc je od torka zjutraj potekala obsežna iskalna akcija za komaj 21-mesečnim malčkom Nicolo Tanturlijem. Tega so starši nazadnje videli v ponedeljek zvečer, ko so ga položili v posteljico. Naslednjega jutra so opazili, da je izginil, in poklicali policijo.

Profimedia
Reševanje malega Tanturlija.

Policisti domnevajo, da se je malček sredi noči prebudil in preprosto odromal v noč. V iskalni akciji je sodelovalo več kot 1000 ljudi, vključno s policijo, gasilci in reševalci. Iskali so ga tudi s helikopterjem. Včeraj ga je približno tri kilometre od doma našel novinar državne radiotelevizije Rai Giuseppe Di Tommaso, ki se je na poti do družine ustavil z avtomobilom in izstopil, ob tem pa se mu je zazdelo, da iz gozda pod cesto sliši otroški glas. Na to je opozoril policiste, ki so se ravno peljali mimo. Po pobočju se je prvi spustil lokalni policijski načelnik Danilo Ciccarelli, ki je na tiskovni konferenci pojasnil, da je slišal vedno bolj jasne klice in sprva pričakoval, da bo zagledal žival. »A je iz visoke trave pogledala glava Nicole, ki je rekel 'mama'. Občutek je bil čudovit,« je dejal Ciccarelli.

Malček je po prvih informacijah dobrega zdravja, utrpel je le manjše poškodbe. Bolj podrobno ga bodo pregledali zdravniki v bolnišnici, kamor so ga že odpeljali, a so ga še prej na kratko predali v objem zaskrbljene mame.

Profimedia
Reševanje malega Tanturlija.

Profimedia
Reševanje malega Tanturlija.