Nova fotografija

FOTO: Pogrešana dubajska princesa v Španiji

J.P.
22. 6. 2021, 07.50
Posodobljeno: 22. 6. 2021, 08.38
Deli članek:

Vse kaže, da se je princesina situacija izboljšala.

Instagram
Šejka Latifa s prijateljico na španskem letališču

Po tistem, ko so Združeni narodi Združene arabske emirate pozvali, naj predložijo konkretne dokaze, da je princesa Šejka Latifa, hčerka emirja Dubaja Mohameda bin Rašida al Maktuma še med živimi, se je na družabnih omrežjih pojavila nova fotografija.

Objavljena je bila na Instagramu, in sicer na profilu Sioned Taylor. To je tretja fotografija, ki jo je Taylorjeva, ki živi v Dubaju in je princesina prijateljica, objavila od sredine maja. Kot kaže, je fotografija Taylorjeve in princese nastala na španskem letališču Madrid-Barajas.

David Haigh, soustanovitelj gibanja za osvoboditev princese je v izjavi izrazil zadovoljstvo, da ima princesa potni list in več svobode. Dejal je tudi, da je princesa stopila v stik z gibanjem, več kot to pa ni razkril.

Zdi se torej, da se je princesina situacija izboljšala. Še pred štirimi meseci je v posnetkih, ki jih je objavil britanski BBC, opozorila, da je zaprta in da se boji za svoje življenje, odkar je spomladi leta 2018 skušala z jahto zbežati iz države. Posnetki so najverjetneje nastali približno leto dni po tistem, ko so jo ujeli. Njeno starejšo sestro Šamso so leta 2000 ugrabili v Cambridgu in vrnili v Dubaj, potem ko se je skušala umakniti iz družine.

Dubajske oblasti molčijo.