denar in vpliv

Slavni glasbenik o Zuckerbergu: “On je eden izmed najvplivnejših idiotov na svetu”

B.K.
15. 6. 2021, 21.38
Posodobljeno: 15. 6. 2021, 21.55
Deli članek:

Ustanovitelj Pink Floydov je razkril, da je zavrnil velikansko vsoto denarja od Facebooka.

Mimi Inhof
Roger Waters

Ustanovni član slavne rock skupine Pink Floyd Roger Waters je izdal, da mu je Facebook ponudil visoko vsoto denarja za pravico do uporabe pesmi Another Brick in the Wall iz leta 1979. Pesem bi uporabili v reklami na Instagramu. Waters je ponudbo zavrnil.

“To jutro je prišla ponudba z ogromno vsoto denarja,” je dejal na javnem dogodku v podporo ustanovitelju Wikileaksa Julianu Assangu v začetku meseca. “In odgovor je: ‘J--i se. Ni j----ne šanse. To sem omenil le zato, ker hoče to zahrbtno gibanje prevzeti popolnoma vse. Ne bom del tega sranja.”

Waters je prepričan, da bi podjetje z uporabo njihove pesmi “še bolj okrepilo Facebook in Instagram”, zato da lahko nadaljuje s “cenzuro vseh nas v tej sobi in doseže, da novice o Julianu Assangu ne pridejo do splošne javnosti.”

Tudi za kritiko ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga ni hranil besed. “Kako je to malo pezde, ki je začel s tem, da je rekel, ‘Ona je lepa, ocenili jo bomo s štiri od pet; ona je grda, dali ji bomo ena,’ kako je on dobil vpliv na karkoli? Pa je vseeno eden od najbolj vplivnih idiotov na svetu,” je dejal Waters.