kljubovanje

Brazilski predsednik bo moral plačati kazen, ker spet ni nosil maske

B.K./STA
13. 6. 2021, 09.46
Posodobljeno: 13. 6. 2021, 09.49
Deli članek:

Kljub skoraj pol milijona žrtev covida-19 v Braziliji, Bolsonaro še vedno noče nositi maske.

Shutterstock
Brazilski predsednik Jair Bolsonaro

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je v soboto znova dobil denarno kazen, ker se je udeležil javne prireditve brez maske. Na motorističnem zboru je sicer nosil čelado, ne pa tudi maske, ki je v zvezni državi Sao Paulo obvezna. Zaradi neupoštevanja predpisov mora plačati globo v višini 552,71 reala (okoli 90 evrov).

Oblasti so oglobile tudi Eduarda Bolsonara, poslanca in sina predsednika ter ministra za infrastrukturo Tarcisia Gomesa.

Boslonaro se je že večkrat sprl z guvernerji zveznih držav glede omejitvenih ukrepov. To velja tudi za guvernerja Sao Paula Joaa Doro, ki je sicer eden od morebitnih nasprotnikov Bolsonara na predsedniških volitvah leta 2022.

Že pred nekaj tedni je Bolsonaro prejel kazen zaradi sodelovanja pri motoristični vožnji po metropoli Rio de Janeiro in nagovoru podpornikov brez zaščitne maske. Tudi sicer Bolsonaro redno nagovarja svoje privržence, naj ne nosijo mask, čeprav to zahtevajo oblasti v nekaterih zveznih državah.

Brazilija velja za eno najbolj prizadetih držav v pandemiji covida-19, saj je za to boleznijo tam umrlo že skoraj 485.000 ljudi.