razlika med trumpom in bidnom

Putin: Odnosi z ZDA že dolgo niso bili tako slabi

B.K.
12. 6. 2021, 10.44
Posodobljeno: 12. 6. 2021, 11.01
Deli članek:

Ruski predsednik je v nedavnem intervjuju dejal, da so odnosi med Rusko federacijo in Združenimi državami Amerike “padli na najnižjo točko” v zadnjih letih.

Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin prenavlja svoj krog najožjih sodelavcev in se zelo dobro zaveda pomena učinkovite vohunske službe.

“Imamo bilateralne odnose, ki so padli na najnižjo točko v zadnjih letih,” je v pogovoru za ameriško televizijo NBC dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Intervju je pomemben saj je zadnji indikator volje ruskega predsednika pred srečanjem z ameriškim kolegom Josephom Bidnom v Švici prihodnji teden.

Biden karierist, a ne tako impulziven kot Trump

Putin je ob tem komentiral tudi Bidna in njegovega predhodnika Donalda Trumpa. Slednjega je opisal kot “izjemnega, talentiranega posameznika,” ki ni del etablirane ameriške politike, Bidna pa je označil za “karierista”, ki je “svoje celotno odraslo življenje preživel v politiki.”

Ruski predsednik je ob tem izrazil upanje, da bo zamenjava na čelu ZDA prinesla nekaj izboljšav. “Moje veliko upanje je, da bo nekaj prednosti. Tudi nekaj slabosti. A ne bo več toliko impulzivnega vedenja s strani ameriškega predsednika,” je dejal.

Putin in Biden se bosta sestala v Ženevi sestala v sredo.