S prsti zožila oči

FOTO in VIDEO: Žaljiva kretna srbske odbojkarice: rasizem do Azijcev?

L.K.
10. 6. 2021, 13.39
Posodobljeno: 10. 6. 2021, 13.42
Deli članek:

Podobno gesto si je privoščila celotna srbska reprezentanca.

Twitter
Sporna gesta Sanje Đurđević

Srbska odbojkarica si je 1. junija privoščila žaljivo kretnjo, zaradi katere je bila suspendirana za dve tekmi, doletela pa jo je tudi globa v višini 18.000 evrov, ki jih bo Mednarodna odbojkarska zveza namenila bodisi dobrodelni organizaciji, ki se bori proti diskriminaciji, bodisi programu izobraževanja na temo kulturne občutljivosti.

Sanjo Đurđević so kamere ujele, ko si je na tekmi s Tajsko v ligi narodov v Riminiju s prsti zožila oči, kar je mogoče razumeti kot žaljivo do Azijcev.


Igralka se je za to potezo opravičila, opravičilo pa je objavila tudi Odbojkarska zveza Srbije, ki je incident označila za "popoln nesporazum", hkrati pa izrazila obžalovanje zaradi "nesrečne geste".

"Iskreno se opravičujemo tajski ekipi, prebivalcem Tajske in vsem, ki jih je to dejanje prizadelo," je zapis zveze navaja STA. "Prosim ne napihujte tega zunaj okvirjev. Sanja se zaveda svoje napake in se je takoj opravičila celotni tajski ekipi. Soigralkam je želela pokazati, da naj se bolj osredotočijo na obrambo, ni mislila biti nespoštljiva. Seveda je bilo to njeno dejanje obžalovanja vredno."

Đurđevićeva Srbiji ne bo mogla pomagati na tekmah z Belgijo in Kanado.