Misterij

Čez nekaj mesecev naj bi izvedeli, kakšna usoda je doletela Maddie

J.P.
7. 6. 2021, 11.22
Posodobljeno: 7. 6. 2021, 11.22
Deli članek:

Preiskava se očitno bliža koncu.

Reuters
Madeleine McCann

Misteriju, ki je izginotje britanske deklice Madeleine McCann, bi lahko do dna prišli že v nekaj mesecih, je oznanil nemški tožilec, ki tostran Rokavskega preliva načeluje preiskavi.

Kot je dejal Hans Christian Wolters, so preiskovalci dobili nekaj »zelo zanimivih namigov«, a da na nekatera vprašanja še vedno nimajo odgovorov. »Upamo, da bomo izginotju Madeleine McCann prišli do dna, kar pa lahko traja nekaj mesecev. Zadovoljni smo z odzivom, ki smo ga dobili po pozivu pričam. A na žalost odgovorov na vsa vprašanja nismo dobili,« je povedal za britanski The Mirror.

Glavnega osumljenca Christiana Brücknerja bodo zaslišali na koncu preiskave.

Profimedia
Hans Christian Wolters

Triletna Maddie je iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz izginila 3. maja 2007. Danes 44-letni Brückner, obsojeni posiljevalec, je v tistem času bival nedaleč stran od tam. Nemec trenutno prestaja zaporno kazen v svoji domovini, potem ko je bil spoznan za krivega posilstva starejše ženske v omenjenem portugalskem kraju.

Njegov mobilni telefon je na kraju, kjer je izginila Maddie, signal oddajal še uro pred tistim, ko sta starša ugotovila, da je njuna hčerka izginila. Nemec je vpletenost sicer zanikal.

Wolters je prepričan, da Maddie ni več med živimi.