Kje, kdaj?

FOTO: Pojavila se je fotografija s pogrešano dubajsko princeso Latifo

J.P.
23. 5. 2021, 11.05
Posodobljeno: 23. 5. 2021, 19.27
Deli članek:

O njej več mesecev ni bilo ne duha ne sluha.

Instagram
Šejka Latifa na sredini. Ženski naj bi bili njeni znanki.

Aprila so Združeni narodi pozvali Združene arabske emirate, naj predložijo konkretne dokaze, da je princesa Šejka Latifa, hčerka dubajskega vladarja, še med živimi.

Ta teden pa je bila na dveh javnih Instagram računih objavljena fotografija, na kateri naj bi bila ravno Latifa, ki ni bila videna ali slišana več mesecev.

Združeni arabski emirati se na fotografijo še niso odzvali.

Fotografija naj bi nastala v enem od dubajskih nakupovalnih središč. Ženski na fotografiji naj bi bili princesini znanki. Slika je obrnjena, ni pa znano, kdaj in kje je nastala fotografija.

Izginila?

Princesa Latifa je skušala leta 2018 pobegniti iz Dubaja. Pri poskusu pobega so jo ujeli in na silo pripeljali nazaj v domovino. Od takrat se ni pojavila v javnosti.

Princesa Latifa je hči emirja Dubaja Mohameda bin Rašida al Maktuma, ki je podpredsednik in premier Združenih arabskih emiratov. V posnetkih, ki jih je februarja objavil britanski BBC, je opozorila, da je zaprta in da se boji za svoje življenje, odkar je spomladi leta 2018 skušala z jahto zbežati iz države. Posnetki so najverjetneje nastali približno eno leto po tistem, ko so jo ujeli.
"Sem talka in to vilo so spremenili v zapor," je povedala mladenka v posnetku, ki ga je objavil BBC. Posnetek s telefonom naj bi Latifa naredila v kopalnici, ki je po njenih besedah edina soba, ki jo lahko zaklene.

Njeno starejšo sestro Šamso so leta 2000 ugrabili v Cambridgu in vrnili v Dubaj, potem ko se je skušala umakniti iz družine. Več nevladnih organizacij je že zahtevalo njuno izpustitev.