Topniški napad

Proti Izraelu poletele rakete iz Libanona. Niso jim ostali dolžni

J.P./STA
18. 5. 2021, 08.00
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 08.27
Deli članek:

Razmere so več ur po raketnem napadu po navedbah misije Združenih narodov na jugu Libanona mirne.

Profimedia
Po navedbah virov v libanonski vojski so bile z juga Libanona proti Izraelu izstreljene tri rakete (fotografija je arhivska).

Izraelska vojska je sporočila, da je v ponedeljek s topništvom napadla Libanon kot odgovor na raketni napad iz te sosednje države, ki pa ni zadel ciljev v judovski državi. Razmere so več ur po raketnem napadu po navedbah misije Združenih narodov na jugu Libanona mirne.

"Zaznali smo šest spodletelih poskusov iz Libanona, ki niso dosegli izraelskega ozemlja. Topništvo je odgovorilo v smeri napadov," je sporočila izraelska vojska. Po navedbah virov v libanonski vojski so bile z juga Libanona proti Izraelu izstreljene tri rakete.

Odkar je minuli teden na območju Gaze prišlo do izbruha nasilja med Izraelom in Palestinci je to drugi raketni napad iz Libanona v smeri proti Izraelu. Z juga Libanona v bližini palestinskega begunskega taborišča so bile minuli teden proti Izraelu prav tako izstreljene tri rakete, ki pa so po navedbah izraelske vojske pristale v morju.

Po navedbah virov blizu šiitskega protiizraelskega gibanja Hamas, to gibanje ni povezano z incidentom. Zadnje nasilje na območju Gaze, ki je pod nadzorom Hamasa, je sicer doslej zahtevalo več kot 200 smrtnih žrtev.