Konec drame

VIDEO: Našli bengalskega tigra, strah in trepet prebivalcev ameriškega mesta

R.T.
16. 5. 2021, 09.08
Posodobljeno: 16. 5. 2021, 09.08
Deli članek:

V Houstonu so po tednu drame našli in živega ujeli pogrešanega bengalskega tigra, ki ga bodo zdaj namestili v zavetišče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Z zadnjega posnetka policije v Houstonu je razvidno, kako devet mesecev stara in približno 80 kilogramov težka beštija z imenom India pije iz flaške, okoli vratu pa že nosi turkizno ovratnico. Ob boku bengalskega tigra čepita policijski načelnih Ron Borza in soproga tigrovega domnevnega lastnika Gia. »Kaže, da je tiger dobrega zdravja,« je pojasnil Borza.

Tigra so v eni od sosesk v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas prvič opazili 9. maja, ko se je klatil po dvoriščih tamkajšnjih hiš. Zgodba ima sicer zapleteno ozadje. Policisti so prepričani, da je lastnik tigra 26-letni Victor Hugo Cuevas, sicer osumljenec za umor, ki je bil tistega dne, ko so Indio opazili na prostosti, na pogojnem izpustu, a se je medtem že vrnil v pripor. Cuevas njihove navedbe zanika, trdi le, ima tigra rad in da zanj občasno skrbi. Policija sicer meni, da je vpleten v krog tihotapcev eksotičnih živali, kljub temu v zvezi s tem zoper njega zaenkrat niso vložili nobene obtožnice. »Do tega še nismo prišli,« je dejal Borza.

Tigra, ki ga v resnici niso našli, temveč jim ga je po navedbah Borze »nekdo predal,« bodo zdaj premestili v zavetišče za živali v kraju Murchison severno od Houstona. Sicer pa sklepajo, da so si ga v zadnjih dnevih, odkar je Cuevas v priporu, iz rok v roke predajale različne osebe, zato so bile vse iskalne akcije na terenu neuspešne. »Take živali nikakor ne bi smeli imeti v domačem gospodinjstvu. Odrasla žival lahko tehta tudi 270 kilogramov. Ima tudi kremlje, če se tako odloči, lahko naredi veliko škode. Na srečo je zelo krotek,« je še pojasnil Borza.