Svet

VIDEO: Obkolile so jo divje svinje in zahtevale svoje!

S.R.
14. 5. 2021, 14.23
Posodobljeno: 14. 5. 2021, 21.49
Deli članek:

Ni ji preostalo drugega, kot da si njihovo naklonjenost kupi z robo, ki jo je ravno nabavila v trgovini. To so svinje tudi zahtevale.

Zajem zaslonske slike
Napad divjih svinj.

Ko je izstopila iz trgovine v vasici Le Rughe pri Rimu, jo je obkrožila družina veprov, divjih prašičev.  Incident, ki se je zgodil v zadnjih dneh, je znova podžgal razpravo o sporni prisotnosti divjih prašičev v italijanskih mestih in krajih, poroča britanski Guardian.

V navedenem dogodku so sicer sodelovali štirje odrasli merjasci, za število pa sta poleg svinjala še dva mladička. Napadena ženska je bila brez moči, zato je polno nakupovalno vrečko spustila na tla. Horda parkljarjev je nemudoma navalila. Požrešna mladiča sta se začela mastiti kar na parkirišču, preračunljive starejše svinje pa so si nagrabile, kar se je nagrabiti dalo, in odpusjale.

V Rimu je lani odmeval incident, ko je policija na otroškem igrišču v bližini Vatikana ubila družino divjih svinj. Župan Rima je posledično odredil preiskavo pokola. Z ogorčenjem so se odzvale tudi nekatere organizacije za zaščito živali. Na problematiko divjih prašičev, ki pustošijo po njihovih posestvih, sicer v zadnjih letih opozarjajo tudi italijanski kmetje. Hkrati naj bi po nekaterih ocenah povprečno zakrivili približno 10.000 prometnih nesreč na leto. Obstajajo tudi primeri, ko so svinje, ki na urbanih območjih brskajo po zabojnikih za smeti, napadle ljudi. Poročajo o poškodbah in celo smrtnih žrtvah. »Čim prej moramo ukrepati in po potrebi vključiti tudi vojsko,« so prejšnji mesec v izjavi za javnost glede razmer v deželi Piedmontpoudarili v največjem italijanskem združenju kmetov Coldiretti. Po nekaterih ocenah naj bi se po italijanski grudi klatilo približno dva milijona divjih prašičev.