Novi dokazi

Novi dokazi: glavnemu osumljencu v primeru izginotja Madeleine McCann se ne piše nič dobrega

J.P.
13. 5. 2021, 17.02
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 09.20
Deli članek:

Obtožili bi ga lahko že konec letošnjega poletja.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Primer izginule britanske deklice Madeleine McCann je prvi pravi preboj le dočakal lansko poletje, ko so preiskovalci kot glavnega osumljenca identificirali Christiana Brücknerja, ki trenutno v Nemčiji prestaja zaporno kazen zaradi posilstva.

Profimedia
Christian Brückner

Kot je za britanski tabloid The Sun povedal nemški tožilec Hans Christian Wolters, so se dokopali do "dramatičnih" novih dokazov, a ni želel iti v podrobnosti. Ni pa skrival, da bremenijo osumljenega 44-letnega Nemca.

Nemški preiskovalci so že lep čas prepričani, da je Maddie ugrabil in se je odkrižal ravno Brückner, zato drugih osumljencev sploh ne iščejo. Kot je še dejal Wolters, je prepričan, da bodo skrivnosti, ki vztraja že od 3. maja 2007, ko je Maddie izginila iz portugalskega letovišča Praia da Luz, prišli do dna.

Če bo vse šlo, kot upajo preiskovalci, bodo Brücknerja obtožili konec poletja.

Nedolgo tega smo poročali, da Kate in Gerry McCann, starša izginule deklice, še vedno verjameta, da bosta nekega dne izvedela, kakšna usoda jo je doletela. Britanski preiskovalci jo še vedno obravnavajo kot pogrešano osebo; Nemci so po drugi strani prepričani, da je ni več med živimi.