Razmere se ne umirjajo

FOTO in VIDEO: Izrael porušil stolpnico v Gazi, Hamas odgovoril z raketiranjem Tel Aviva

A.S./STA
11. 5. 2021, 21.45
Posodobljeno: 11. 5. 2021, 22.11
Deli članek:

V izraelskem obstreljevanju je bila uničena 12-nadstropna stolpnica v Gazi, Hamas se je nato odzval s silovitim raketiranjem Tel Aviva.

Reuters
Razmere se ne umirjajo.

V izraelskem letalskem napadu je bila danes zvečer porušena 12-nadstropna stolpnica v središču mesta Gaza, v kateri so imeli urade visoki predstavniki palestinskega islamističnega gibanja Hamas. 

Zgradba, ki leži v Gazi ob morju, se je zrušila, potem ko je bila tarča letalskega obstreljevanja. Z območja poslopja, od katerega so ostale samo ruševine in ki je od urada agencije AFP oddaljeno okoli 150 metrov, se vije bel dim.

V obstreljevanju so bila poškodovana tudi bližnja poslopja. Oblasti območja Gaze, ki ga nadzira Hamas, o morebitnih žrtvah doslej niso poročale. Hamas trdi, da je šlo za stanovanjsko poslopje, AFP pa je poročal, da je imelo v njem urade več predstavnikov Hamasa.

Reuters
Zgradba, ki leži v Gazi ob morju, se je zrušila, potem ko je bila tarča letalskega obstreljevanja.

Reuters
V stavbi je imelo urade več predstavnikov Hamasa, v obstreljevanju pa so bila poškodovana tudi bližnja poslopja.

Hamas odgovoril s silovitim raketiranjem Tel Aviva

Izraelska metropola Tel Aviv je bila nato zvečer tarča množice raket, ki jih je Hamas izstrelil z območja Gaze kot povračilni ukrep za uničenje stolpnice. Hamas je tudi sporočil, da je v odgovor proti Tel Avivu izstrelil 130 raket. V mestu in okolici so se oglasile sirene. Po poročanju medijev je bila ubita ženska, ki je tretja današnja žrtev v Izraelu. Ni pa še podatkov, koliko raket je prestregel izraelski obrambni sistem.

Dramatično stopnjevanje medsebojnih napadov med Izraelom in palestinskimi skrajnimi skupinami na območju Gaze so sprožili nemiri v Jeruzalemu, še posebej na območju Tempeljskega griča. Hamas je v ponedeljek izstrelil rakete proti Jeruzalemu, Izrael pa je začel stopnjevati letalske napade na območje Gaze.