"Kompostna ograda"

VIDEO: Zaradi spora na meji s sosedom zgradil 76-metrski »zid iz govna«

R.T.
29. 4. 2021, 08.56
Posodobljeno: 29. 4. 2021, 11.19
Deli članek:

Eden pravi, da gre za »zid iz govna,« drugi trdi, da je zgradil zgolj »kompostno ogrado.«

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sporna mejna črta med dvema parcelama je pogosto razlog za medsosedski konflikt. Tako sta se zaradi mejnega kamna lani sprla soseda v mestnem okrožju Lodi Township v ameriški zvezni državi Michigan. Zemljišče Wayna Lambartha meji na posestvo tamkajšnjega kmeta, govedorejca, ki ima poleg velikih količin kravjega gnoja očitno na voljo tudi precej prebrisan um. Kmet je namreč nedavno na meji postavil 76 metrov dolgo »oviro,« zgrajeno izključno iz kravjakov in gnoja.

»Običajno z njim pognoji polje, tokrat je zgradil ogrado,« je pojasnil Lambarth, ki je prepričan, da se je kmet za to odločil po sporu zaradi meje. Smrad z »ograde« zdaj veje skozi hišo, ki je postavljena v neposredni bližini in v kateri živijo Lambarthovi podnajemniki. »Niti okna ne moreš pustiti odprtega, saj zasmradi celotno zgornje nadstropje,« je dejala podnajemnica Coyne Gatto. Tamkajšnji stanovalci, ki jim gre celotna zadeva močno v nos, so se že obrnili na pristojne organe, a naj bi bili ti brez moči, saj da se »ograda« nesporno nahaja na zemljišču kmeta.

Ko so glede tako imenovanega »zidu iz govna« povprašali kmeta, je pojasnil, da sploh ne gre za »zid iz govna,« temveč »kompostno ogrado.« Omenili so mu tudi, da »ograda« ni všeč sosedom, na kar se je požvižgal. Dejal je, da njemu tudi »ni všeč cena mleka.«

Sama kmetija je bila sicer pred 100 leti v lasti Lambarthovega dedka, širše posestvo pa so nato razdelili med več lastnikov, pri čemer so se vpleteni lani znova znašli sredi spora zaradi razmejitve.