Vedno skuštrani predsednik britanske vlade je predstavil ambiciozen načrt. Zbral bo ekipo znanstvenikov, ki bodo vse moči usmerili v iznajdbo tablete, ki bi odvzela smrtonosnost koronavirusni bolezni. Takšna tabletka naj bi preprečila hospitalizacije in omogočila lažje prebolevanje bolezni na domu. Johnson pravi, da se je treba »naučiti živeti z boleznijo, kot živimo z drugimi boleznimi«, poroča Daily Mail.

Britanska vlada je že v pogovorih s farmacevtskimi podjetji, ki naj bi že preizkušala vsaj dve cenovno dostopni »varianti« za zdravljenje covida-19.

Johnson je optimističen, da bodo nova zdravila ob cepljenju zagotovila, da ta zlodej poimenovan SARS-CoV-2 niti ob mutacijah ne bo več tako nevarna bolezen.

Na Otoku je v zadnjih dveh mesecih močno znižalo število pozitivnih primerov, zato so prejšnji teden umaknili večino protikoronskih omejitev. Pohvalijo se lahko tudi s hitrim in očitno učinkovitim cepljenjem. Prvi odmerek cepiva proti covidu-19 je prejelo že več kot 60 odstotkov prebivalcev.