za domačo uporabo

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

C.E.
20. 4. 2021, 20.07
Posodobljeno: 20. 4. 2021, 20.14
Deli članek:

Britanski premier Boris Johnson je nagovoril ljudstvo.

Profimedia
Britanski premier Boris Johnson meni, da bi lahko jeseni že imeli tableto proti covidu.

Vedno skuštrani predsednik britanske vlade je predstavil ambiciozen načrt. Zbral bo ekipo znanstvenikov, ki bodo vse moči usmerili v iznajdbo tablete, ki bi odvzela smrtonosnost koronavirusni bolezni. Takšna tabletka naj bi preprečila hospitalizacije in omogočila lažje prebolevanje bolezni na domu. Johnson pravi, da se je treba »naučiti živeti z boleznijo, kot živimo z drugimi boleznimi«, poroča Daily Mail.

Britanska vlada je že v pogovorih s farmacevtskimi podjetji, ki naj bi že preizkušala vsaj dve cenovno dostopni »varianti« za zdravljenje covida-19.

Johnson je optimističen, da bodo nova zdravila ob cepljenju zagotovila, da ta zlodej poimenovan SARS-CoV-2 niti ob mutacijah ne bo več tako nevarna bolezen.

Na Otoku je v zadnjih dveh mesecih močno znižalo število pozitivnih primerov, zato so prejšnji teden umaknili večino protikoronskih omejitev. Pohvalijo se lahko tudi s hitrim in očitno učinkovitim cepljenjem. Prvi odmerek cepiva proti covidu-19 je prejelo že več kot 60 odstotkov prebivalcev.