prvi odmerek

"Mutti" nastavila ramo. To je cepivo, ki ga je prejela

A.S.
16. 4. 2021, 16.29
Posodobljeno: 16. 4. 2021, 17.32
Deli članek:

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19.

Reuters
Angela Merkel

Merklova, ki bo julija dopolnila 67 let, je že predhodno dejala, da se namerava cepiti, a da čaka na vrsto. Ta dan je vendarle prišel. Merklova je danes prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca, je na Twitterju sporočil njen tiskovni predstavnik Steffen Seibert

V Nemčiji so sicer do danes proti covidu-19 z najmanj enim odmerkom cepili okoli 15,4 milijona ljudi, kar je okoli 18,5 odstotka prebivalstva. 5,35 milijona ljudi oz. 6,4 odstotka pa jih je prejelo tudi drugi odmerek, povzema Slovenska tiskovna agencija. 

Nemčija je ena od več držav, ki je omejila uporabo cepiva omenjenega proizvajalca ter izdala priporočilo, da se z AstraZeneco cepi starejše od 60 let. Merklova je izrazila zadovoljstvo, da je bila cepljena s prvim odmerkom AstraZenece. Zahvalila se je tistim, ki sodelujejo pri kampanji cepljenja in vsem, ki so sprejeli odločitev, da se cepijo.  

Cepljenje je ključno pri premagovanju pandemije novega koronavirusa, je prepričana nemška kanclerka.

Cepivo AstraZenece je 1. aprila prejel tudi nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier (65), ki je ob tej priložnosti dejal, da zaupa cepivom, ki so jih odobrili v Nemčiji.