srečnež

FOTO in VIDEO: Pes preživel padec 60 metrov v globino

R.T.
15. 4. 2021, 19.32
Posodobljeno: 15. 4. 2021, 19.32
Deli članek:

Mačke imajo morda res devet življenj, a tudi ta kuža ima vsaj dve.

Profimedia
Mestni kuža Simba ni bil navajen skalnatega terena.

Simba je mešanec med velikim pudljem in zlatim prinašalcem, odraščal pa je na prometnih ulicah New Yorka. Zato morda ni nenavadno, da je imel nesrečo v hribih, v ameriški zvezni državi Arizona. Simba se je namreč med sprehodom po hribu po pomoti pognal v 60 metrov globok prepad.

Profimedia
Sedona, Arizona.

Lastnika Ruth in Wesley Wallace sta psa sprehajala po klifih nad mestom Sedona v Arizoni. Ruth je s Simbo pla malce naprej, Wesley pa se je zadržal. Čez nekaj časa se je prijazni kuža obrnil in stekel proti lastniku, ta pa ga je pričakal na zidu, nad prepadom. Pes se je pognal in skočil mimo lasntika, naravnost v prepad.

“Ko se je Wesley odpravil čez klif, da bi ga poiskal, sem le prosila. Imela sem občutek, da bo z njim vse v redu,” je za lokalne medije povedala Ruth, Wesley pa je dodal, da je najprej do psa odšel, ker ni hotel, da bi poginil osamljen. “A potem sem prišel do njega in je dvignil glavo. Bil sem čisto presenečen. Zelo ga imam rad, zato sem presečen, da je še vedno z nami.”

Gofundme
Simba si je po dolgi rehabilitaciji opomogel.

Simba je namreč po srečnem spletu okoliščin preživel. Bil je sicer hudo polomljen, a po nekaj operacijah in dolgi rehabilitaciji je spet na nogah. Šepajoč in z nekaj brazgotinami, a živ in še vedno živahen.