kaj ga čaka?

FOTO: Pobegnil klavcem in bil na begu osem mesecev. Sedaj so ga ujeli

R.T.
15. 4. 2021, 12.35
Posodobljeno: 15. 4. 2021, 13.50
Deli članek:

Kaj ga čaka?

Plymouth Police Department
Na begu je bil kar osem mesecev.

Mešanec med govedom in bizonom Buddy se je 3. avgusta tik pred predvidenim zaključkom svojega življenja izmuznil. Pobegnil je, ko so ga iz kamiona potiskali v klavnico na zahodu ameriške zvezne države Connecticut. Buddy je bil vse od takrat na begu in si pridobil slavo na družbenih omrežjih, ustvarjenih je bilo več profilov z njegovim imenom.

Pobeglega Buddyja so pred kratkim opazili na kameri za opazovanje prostoživečih živali, ki jo je postavila policija. Možje v modrem pa so v sredo sporočili, da je ubežnika ujel kmet iz Plymoutha, potem ko se je potepal po zemlji, kjer so se pasle krave.

"Ujetje je rezultat prizadevanj prebivalcev, ki so ga opazili, hranili vso zimo in strokovnjakom, ki so ga lahko končno ujeli," je v sredo objavila policija v Plymouthu.

S pomočjo donacij skupnosti bo Buddy še naprej živel. Odpravlja se v Massachusetts na veterinarski pregled, preden se bo ustalil na kmetiji Critter Creek v Gainesvilleu na Floridi. "Brez donacij to ne bi bilo mogoče," so policisti zapisali v svoji objavi na facebooku. "Hvala za vso podporo, Buddyju želimo varna potovanja in srečno življenje," so zaključili.