zgrožena

FOTO: Iz trgovine sta prinesla solato in ostala odprtih ust

R.T.
15. 4. 2021, 08.45
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 17.23
Deli članek:

Vrnili jo bodo nazaj v naravo.

Facebook
Plazilca bodo vrnili nazaj v naravo.

Alexander White iz Avstralije je v vreči solate, ki sta jo s partnerko Amelie Neate kupila v trgovini, našel redko strupenjačo (Hoplocephalus torquatus). Njuni otroci so bili na srečo v času nenavadnega odkritja na počitnicah.

Whitova mati Lesley Kuhn je okoli 20 centimetrov dolgo kačo, ki sta jo Alexander in Amelie v ponedeljek prinesla iz lokalnega supermarketa Aldi v Sydneyju, ujela v objektiv in fotografijo objavila na družbeno omrežje Facebook. Trojica je takoj poklicala avstralsko organizacijo za reševanje divjih živali Wires, mati pa je druge pa na družbenih omrežjih opozorila, naj bodo previdni pri nakupu solate v trgovinah. Kačo bodo sicer izpustili nazaj v naravo.

Facebook
Plazilec je mirno spal v solati na trgovinski polici, dokler White slednje ni pobral, kupil in jo nato pospravil v nahrbtnik za 10-minutno vožnjo s kolesom domov.

Primer je dvignil veliko prahu po vsej državi, trgovec Aldi Australia pa je napovedal preiskavo. 

Številni uporabniki družbenih omrežij so bili nad odkritjem zgroženi, nekateri pa so vse skupaj spremenili v šalo in zapisali, da imajo zdaj dober izgovor, da ne jedo več solate.

White je sicer solato, potem ko so kačo varno odstranili, tudi pojedel.