Amaterji

Hitrostno nažiranje s tacosi ga je spravilo pod rušo! Sin toži organizatorje

C.E.
7. 4. 2021, 18.49
Posodobljeno: 7. 4. 2021, 18.54
Deli članek:

Znano je, da so v ZDA hitri pri tožbah. V Kaliforniji se je na zatožni klopi znašla baseballska ekipa.

Facebook
Dana Hutchings

Razlog za tožbo je nepredviden dogodek na amaterskem tekmovanju v hitrostnem nažiranju, ki ga je organizirala ekipa Fresno Grizzlies, ki nastopa v drugem kakovostnem rangu ameriške baseball lige.
Avgusta 2019 je po »gastronomskem šprintu« v bolnišnici umrl 41-letni Dana Hutchings. Obdukcija je potrdila, da se je zadušil, v grlu se mu je ustvarila usodna prepreka iz neprežvečenih tacosov, ki so zablokirali njegova dihala.

Njegov 18-letni sin Marshall je v ponedeljek vložil tožbo. Njegovi odvetniki bodo poskušali dokazati, da je organizator dogodka, moštvo Fresno Grizzlies, krivo za njegovo smrt, ker ni v zadostni meri poskrbelo za varnost tekmovalcev, ki kot »amaterji« niso bili seznanjeni z morebitno nevarnostjo pri požiranju velikih količin tacosev. Zakaj toliko omenjamo amaterje? Ker bi bilo čez nekaj dni na vrsti še profesionalno hitrostno nažiranje, ki pa so ga zaradi Hutchignsove smrti odpovedali.

Predsednik kluba Derek Franks je takoj po tragediji dejal, da so vsi pretreseni in da bodo sodelovali pri preiskavi. Tožbe v ponedeljek ni želel komentirati, poroča The Fresno Bee.