James Charles

VIDEO: Influencer priznal, da je mladoletnima fantoma pošiljal spolno eksplicitna sporočila

J.P.
2. 4. 2021, 08.47
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 08.56
Deli članek:

Mislil je, da sta polnoletna. Ni pa se potrudil, da bi to preveril.

Profimedia
James Charles

21-letni influencer je priznal, da je dvema 16-letnikoma pošiljal spolno eksplicitna sporočila. V Združenih državah Amerike je zakonsko določena starost za privolitev 18 let.

»Zavedam se svojih dejanj in razumem, zakaj sem bil v zmoti,« je James Charles dejal v posnetku, ki ga je v četrtek objavil na platformi YouTube. Tam si je ustvaril ime z vsebinami na temo lepotičenja in zbral 25 milijonov sledilcev.

Obtožbe zoper Charlesa so se na družabnih omrežjih prvič pojavile v začetku leta. Februarja ga je najstnik obtožil neprimernega vedenja, kar je 21-letnik zanikal, češ da je mislil, da flirta s polnoletno osebo. V četrtkovem posnetku pa je priznal krivdo.

Kot je dejal, se mu je zgodilo dvakrat, in sicer lani ter pred kratkim, da je spoznal, da je oseba, s katero si je dopisoval, mladoletna. »Ti pogovori se ne bi smeli zgoditi,« je dejal v 14 minut dolgem posnetku. Priznal je tudi, da bi lahko oba sogovornika poiskal na družabnih omrežjih in se tako dokopal do podatkov o njuni starosti. Fantoma se je javno opravičil.

Previdnost

To ni prvič, da se je Charles znašel v središču afere. Leta 2019 ga je doletela obtožba, da s pomočjo slave in denarja manipulira z nekogaršnjo seksualnostjo, kar je zanikal. Kot je dejal v ločenem posnetku, v katerem je naslovil obtožbo iz leta 2019, je bil nepremišljen, ker je bil obupan. V omenjenem posnetku je tudi obljubil, da bo v prihodnje bolj previden. A je sčasoma, kot je priznal v najbolj nedavnem posnetku, spet začel ignorirati opozorila. Tudi tokrat se je zaklel, da bo bolj previden in da svojih računov na družabnih omrežjih ne bo več uporabljal kot orodja za spoznavanje ljudi.