le nekaj dni po vrnitvi v belo hišo

Bidnov ovčar spet vpleten v incident

R.T.
31. 3. 2021, 08.13
Posodobljeno: 31. 3. 2021, 08.18
Deli članek:

Major naj bi tokrat ugriznil uslužbenca Urada za narodne parke.

Profimedia
Major v ovalni pisarni.

Bidnova psa, Major in Champ sta bila v začetku meseca odstranjena iz rezidence ameriškega predsednika ter poslana domov v zvezno državo Delaware, potem ko je mlajši Major napadel in bojda ugriznil predsednikovega varnostnika. Nekaj dni nazaj sta se vrnila v Belo hišo.

Britanski časnik BBC poroča, da je bil Major v ponedeljek spet vpleten v incident, tudi tokrat je nekoga ugriznil.  Michael LaRosa, tiskovni predstavnik prve dame Jill Biden, je dejal, da so posameznika, ki ga je Major ugriznil, pred vrnitvijo na delo pregledali zdravniki. Dejal je, da se Major še vedno prilagaja svoji novi okolici in da je do incidenta prišlo med sprehodom. 

Profimedia
Joe Biden je velik ljubitelj psov, zato si je Majorja (levo) in Champa (na sredini) pripeljal v Belo hišo.

CNN medtem poroča, da je Major ugriznil uslužbenca Urada za narodne parke, ki je opravljal dela na južni trati sedeža predsednika ZDA. Z delom je moral prenehati, da bi ga oskrbeli. 

Biden je sicer Majorju po prvem incidentu javno stopil v bran na televiziji CBS in dejal, da je Major "prijazen kuža", ki se je le prestrašil, ko se mu je približal nekdo, ki ga ni poznal. Ob tem je zatrdil, da pes ni nikogar ugriznil do krvi. "Prišli smo izza roba in tam sta bila dva človeka, ki ju ni poznal. Postavil se je v bran," je pojasnil predsednik ZDA.