kontroverzno

Avstralska političarka: "Pri teh letih bi ubijala za to, da bi me kdo spolno nadlegoval"

R.T.
30. 3. 2021, 13.34
Posodobljeno: 30. 3. 2021, 13.35
Deli članek:

Kontroverzna avstralska liberalka se je za izjavo že opravičila.

CPAC Australia
Teena Mcqueen

Podpredsednica avstralske Liberalne stranke Teena McQueen, znana po svojih kontroverznih izjavah, je znova razburila javnost. Na seji strankarskega regijskega organa naj bi namreč rekla, da bi "ubijala za to," da bi jo kdo spet spolno nadlegoval.

Političarka se je za izjavo že opravičil, a je rekla tudi, da ni izrekla točno tega ,kar ji očitajo. "Rekla sem, da bi pri svojih letih - in to je bila šala - vsaka ženska se stara in nihče me več ne nadleguje, kar je na nek način fer, saj sem že babica," je dejala za portal news.com.au. Nekaj njenih strankarskih kolegic je sicer za druge avstralske medije potrdilo, da je izrekla točno tisto, česar jo mediji obtožujejo.

"Opravičila sem se, rekla sem, da mi je žal za ta komentar, ne bom se več šalila, čeprav sem se na svoj račun, ampak ne bom več šla v to smer," je še dejala McQueenova.

Izjava je še posebej kontroverzna zato, ker je bila izrečena v času, ko je več uslužbenk avstralskega parlamenta in avstralskih strank pričalo, da so bile v parlamentu deležne spolnega nadlegovanja. Priznanja je sprožila uslužbenka Liberalne stranke Brittany Higgins, ki je kot prva priznala, da je bila v parlamentu posiljena. McQueenova naj bi na sestanku nato izjavila tudi, da bi se bilo bolj kot o spolnem nadlegovanju žensk potrebno pogovarjati o tem, koliko ženske pijejo v službi.