politične žaljivke

Visok član HDZ o predsedniku: Milanović je “psihično bolan, spletkar in zguba”

B.K.
29. 3. 2021, 10.16
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 10.22
Deli članek:

Član predsedstva največje hrvaške stranke se je ostro spravil nad predsednika države.

STA
Zoran Milanović

Član predsedstva vodilne stranke hrvaške vlade HDZ Vladimir Šeks je ostro in žaljivo komentiral nastope hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. Šeks in Milanović prihaja z nasportnih političnih polov. Medtem ko je prvi član konzervativne HDZ, je bil Milanović dolga leta predsednik socialnih demokratov.

Celoten spor se je začel potem, ko Milanoviću skozi parlament ni uspelo spraviti njegovega predloga za predsednika Vrhovnega sodišča. V odzivu je hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, predsednika manjšinski srbske stranke Milorada Pupovaca in predsednika sabora Gordana Jandrokovića označil za grdega, umazanega in zlega, kar je bila referenca na italijanski film iz leta 1976 Grdi, umazani in zli.

Šeks je Milanovićev odziv komentiral še bolj ostro. Dejal je, da je predsednikov odziv “simptom neke psihične bolezni, ki je že visoko razvita.” Nadalje je dejal, da je Milanovič “spletkar, en navaden politični idiot, bedak in zguba.”

Šeks bi zato rad, da proti predsedniku sprožijo postopek za določitev začasne nezmožnosti za delo. V tem postopku bi najprej strokovnjaki opravili psihiatrični pregled predsednika in o njegovem zdravju podali izvedensko mnenje, hkrati pa bi državni tožilci morali proti njemu sprožiti postopek zaradi napada na ustavno ureditev, je prepričan Šeks.

Socialdemokratski poslanec in nekdanji minister v Milanovićevi vladi Arsen Bauk pa je kolegu Šeksu predlagal, da naj v skladu z “metodo HDZ” pred predsedniškim uradom “postavi šotor” in tam protestira.