Strasbourg

Uslužbenec ruskega konzulata kradel draga kolesa in jih prodajal na spletu

B.K.
23. 3. 2021, 12.49
Posodobljeno: 23. 3. 2021, 12.49
Deli članek:

Francoska policija je izdala nalog za pridržanje za uslužbenca ruskega konzulata v Strasbourgu.

Reuters
Policija v Strasbourgu.

40-letni ruski državljan, ki je v konzulatu v Strasbourgu zaposlen kot voznik, naj bi v francoskem mestu ukradel in preprodal več deset koles. Zdaj ga išče policija, poroča portal Euractiv.

Osumljeni, za katerega ne velja diplomatska imuniteta, je sicer že bil na zaslišanju pri francoski policiji. 14. februarja so ga namreč privedli na policijsko postajo, a so ga čez 24 ur izpustili. Rus pa je nemudoma pobegnil v domovino, kar je bila očitno pravilna odločitev zanj, saj mu v Franciji grozi pregon.

Inozemskega tatu morda sploh ne bi dobili, če ne bi ukradel napačnega kolesa. Nekega jutra je namreč nekdanji podžupan tega vzhodno francoskega mesta Alain Fontanel opazil, da mu je nekdo izmaknil njegovo drago električno kolo. Nekaj dni kasneje je opazil, da se prav to kolo prodaja po spletu. Obvestil je policijo, ki je pod krinko kontaktirala prodajalca in se dogovorila za nakup. Za menjavo so se dogovorili kar ob stranskem vhodu ruskega konzulata, kolo pa jim je pripeljal nihče drug kot omenjeni ruski voznik.

Kasneje so policisti ugotovili, da je isti prodajalec v zadnjem letu dni po spletu prodal približno 300 koles, s katerimi naj bi zaslužil približno 100.000 evrov.