Pomočnica ravnateljice in njena hči

Dijakinja s prevaro do lepotne krone, nato pa skupaj z mamo za zapahe

C.E.
16. 3. 2021, 14.56
Posodobljeno: 16. 3. 2021, 14.59
Deli članek:

V tekmovanju za najlepšo srednješolko sta moči združili mati in njena hči.

Escambria County Jail
Laura Rose Carroll

17-letna Emily se je lansko jesen potegovala za naziv najlepše na srednji šoli Tate v mestu Pensacola na zahodu Floride. Z mamo sta sklenili pakt. Mladenka bo storila, kar je v njeni moči, da se predstavi v najlepši luči, 50-letna mati, Laura Rose Carroll, pa ji bo pomagala izven zakonskih okvirjev. Načrt je uspel. Laura je bila na spletnem glasovanju izbrana za »kraljico« srednje šole.

Laura Rose Carroll je kot pomočnica ravnatelja na neki osnovni šoli v Floridi izkoristila šolski informacijski sistem, ki ji je omogočal dostop do spletnih računov dijakov in dijakinj na srednji šole njene hčere.

Mogoče prevare sploh ne bi zaznali, če se ne bi Emily pred sošolkami bahala z namigovanjem, da je s pomočjo maminega vpliva osvojila krono najlepše. Prišlo je tako daleč, da so policisti odprli preiskavo in brez večjih težav ugotovili, da je bilo 264 glasov poslanih z domačega računalnika ali telefona Laure Rose Caroll, 117 pa jih je bilo poslanih kar iz istega IP-naslova.

Čeprav gre za banalno prireditev, so policisti obe prevarantki v ponedeljek pridržali, sledila pa bo primerna kazenska ovadba.