Suspendirana

VIDEO: Ker na ulici ni nosil maske, sta ga policista podrla na tla!

G.G.
11. 3. 2021, 18.48
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 18.50
Deli članek:

Čehe so šokirali in razjezili posnetki iz mesta Uhersko Hradište.

Facebook
Triletni sin je zajokal, ko sta se policista spravila na njegovega očeta.

Moški in njegov 3-letni sin sta stopala po pločniku v središču mesta. Do njiju sta pristopila policista in moškega opomnila, da je obvezna uporaba zaščitne maske tudi na prostem, kadar ni mogoče zagotavljati ustrezne razdalje do drugih oseb. Toda na ulici v hladnem in sivem vremenu v mestu s 23.000 prebivalci ni bilo veliko ljudi. Moški je mirno dejal, da na prostem, kadar ni gneče, ne nosi maske, saj želi normalno dihati svež zrak. Policista sta zahtevala, da se identificira, ker pa je moški z otrokom v naročju odšel mimo, sta ga krepkeje prijela. Ob navzočnosti njegovega triletnega sina sta uporabila silo, začela sta mu zvijati roke in ga naposled podrla na tla ter ga »ukrotila«. Medtem je triletnik, ki se je prvič v življenju seznanil z nasiljem policije, planil v jok. Na srečo ga je v naročje vzela ženska, ki je bila v bližini in ga pomirila.

In kje je bila medtem njegova mati, kot sta tudi vprašala policista. Pod objavo posnetka objavljenega na Facebooku je kasneje zapisala, da je bila v službi. Dela namreč kot medicinska sestra na intenzivnem oddelku s covid bolniki. Takšno ravnanje policije se ji zdi škandalozno.

Podobnega mnenja je župan Uherskega Hradišta Stanislav Blah. Obsodil je policijsko nasilje in, kot poroča spletni portal Blesk, sporočil, da so do nadaljnjega oba policista suspendirali. Slednje je potrdila tudi policija. Komandira policijske postaje v Uherskem Hradištu Vlastimil Paurik je dejal, da je moški res kršil odlok, vendar sta policista ukrepala nepravilno, ob navzočnosti triletnega otroka sta uporabila prekomerno silo, zato bo uvedena interna preiskava.