Preiskava

Smrti vojaka in policista po cepljenju z AstraZeneco

G.G.
11. 3. 2021, 16.36
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 16.59
Deli članek:

Zaradi smrti 43-letnega vojaka in 50-letnega policista so tudi v Italiji ustavili cepljenje s serijo cepiva AVB2856 družbe AstraZeneca.

Facebook
Stefano Paterno je bil v dobri fizični kondiciji, zaposlen je bil v v italijanski mornarici.

Poročil o resnih stranskih učinkih po cepljenju z določeno serijo cepiva AstraZeneca je vse več. Cepljenje so ustavili v Avstriji, na Danskem, Norveškem, v Islandiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Luksemburgu, danes pa še v Italiji.

Znak za alarm in previdnost sta smrti 43-letnega vojaka Stefana Paterna in 50-letnega policista Davida Ville iz Sardinije. Paterno je bil s prvim odmerkom cepljen v torek, v sredo pa ga je iznenada pokopal srčni infarkt. Tožilstvo je vzelo primer pod drobnogled. Villa je bil z isto serijo cepiva cepljen pred dvema tednoma. Zbolel je naslednji dan po cepljenju in si ni več opomogel. Umrl je po minuli konec tedna v bolnišnici.

Preiskavo so sprožili tudi zaradi smrti zaposlene v šoli na območju Neaplja, ki je bila cepljena v ponedeljek in kmalu zatem umrla. Prejšnji teden pa je po cepljenju umrl 62-letni učitelj v Neaplju.

Doslej sicer ni bilo potrjeno, da obstaja povezava med cepivom in smrtnimi primeri oziroma med cepivom in krvnimi strdki.