ubil mamo, soprogo in sinove

Iskanje bioloških staršev jo je pripeljalo do seznama najbolj iskanih kriminalcev

R.T.
10. 3. 2021, 08.24
Posodobljeno: 10. 3. 2021, 09.21
Deli članek:

Iskala je biološke starše in izvedela, da je oče morilec, ki je na begu že 45 let.

Facebook
Kathy Gillcrist

Upokojena učiteljica Kathy Gillcrist je vedela, da je bila posvojena, vendar ni slutila, da jo bo iskanje njenih bioloških staršev pripeljalo na FBI-seznam najbolj iskanih kriminalcev.

Leta 2017 se je takrat 63-letna Kathy odločila, da bo opravila domači DNK test, da bi poiskala svoje sorodnike. Iskanje jo je pripeljalo do sestrične Suan Gillmor, ki se je odločila, da ji bo pomagala najti biološke starše.

Biološko mamo, ki je dala Kathy v posvojitev leta 1957, so našli razmeroma hitro, iskanje očeta se je nadaljevalo, poroča CNN. Po več letih so prišli do njegovega imena: William Bradford Bishop Jr., morilec in ubežnik, ki je od leta 2014 na FBI-seznamu najbolj iskanih kriminalcev in je v begu od sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

FBI
Williama Bradforda Bishopa Jr. od sedemdesetih let prejšnjega stoletja išče FBI.

FBI išče Bishopa od leta 1976 zaradi trojnega umora: sodil je 68-letni mami, 37-letni soprogi in njunim trem sinovom, starim 5, 10 in 14 let. Njihova trupla je zažgal. Takrat je bil star 37 let.

Gillcristova verjame, da sta se njena biološka starša spoznala na zabavi ali v baru, medtem ko je Bishop še študiral. Po podatkih FBI je diplomiral na univerzi Yale in je magistriral na univerzi Middlebury v Vermontu, prav tako naj bi govoril francosko, špansko in srbohrvaško.

Kathy, ki je o svoji izkušnji napisala knjigo z naslovom "To je v mojih genih", meni, da je njen biološki oče živ in zdrav ter še vedno na begu.