prihaja mačka

Bodo nevzgojenega Bidnovega psa evtanazirali?

B.K.
10. 3. 2021, 07.49
Posodobljeno: 10. 3. 2021, 08.31
Deli članek:

Odgovor je seveda ne, bi pa mu naj prepovedali vstop v nekatere dele Bele hiše.

Profimedia
Ameriški predsednik Joe Biden s Champom in Majorjem v Ovalni pisarni v Beli hiši.

Potem, ko je mlajši izmed dveh nemških ovčarjev ameriškega predsednika Joeja Bidna v Beli hiši ugriznil varnostnika, so se mnogi spraševali, kaj se bo z njim zgodilo. Nekateri celo na glas. Tako je nek novinar, ki poroča iz Bele hiše, tiskovno predstavnico predsednika Jen Psaki vprašal, ali bodo psa Majorja uspavali. Odgovor je bil, da ga seveda ne bodo.

"Major je nedvomno član družine, to vam lahko zagotovim," je dejala Psaki. Po njenih besedah je pes varnostniku zadal "lahke poškodbe", ko ga je ta presenetil. Ker je šlo za njemu neznano osebo, naj ne bi psa nihče gledal preveč grdo.

Profimedia
Joe Biden je velik ljubitelj psov, zato si je Majorja (levo) in Champa (na sredini) pripeljal v Belo hišo. A ne za dolgo.

Kakšna pa bo usoda Majorja in njegovega starejšega prijatelja Champa? Kot smo že poročali sta bila po incidentu preseljena nazaj v Bidnovo družinsko hišo v ameriški zvezni državi Delaware. A tam naj ne bi ostala dolgo. "Že pred tem je bilo načrtovano, da bodo za psa skrbeli dužinski prijatelji v Delawaru, saj bo predsednik Biden te dni obiskoval vojaške baze po državi," je dejala Psaki. Psa naj bi se tako kmalu vrnila v Washington.

Je pa vprašanje, ali bosta ohranila privilegije vstopa v Ovalno pisarno. Fotografije zunanjosti Bele hiše namreč prikazujejo pasjo posteljo, ki se je še pred kratkim nahajala v predsednikovi pisarni, kako zdaj neslavno sloni na zunanji steni stavbe.

Nekateri novinarji tudi namigujejo, da naj bi pasijma prijateljema prepovedali vstop v predsednikovo pisarno, saj naj bi si Biden za tam omislil mačko. Tiskovna predstavnica ameriškega predsednika tega zaenkrat ni hotela ne potrditi, ne zanikati.